One step at a time

Direktlänk till inlägg 27 november 2011

Giants Causeway, Carrick rede och Glenarm!

Av Icaaa ♥ - 27 november 2011 15:02

Jag har haft en fantastisk helg och resan till Belfast var underbar, jag lärde känna massor av nya människor och alla var väldigt trevliga! Jag har så väldigt många bilder så det blir svårt att välja vilka jag kan lägga ut men här kommer en bild från slottet där de filmat vissa scener ur Narnia filmerna =)


 


Bussresan var väldigt underhållande och vår irländska guide "Bud" hade massor att berätta om området vi åkte igenom. Han berättade roliga historier om folk som han hade mött under sina guidade turer men också tragiska historier om hur det var på nordirland när det var som oroligast. Hur de bombade hotell i Belfast och sköt ner polismän på öppen gata.... Oavsett, så är landskapet på nordirland oerhört vacker!




   


Vi åkte igenom väldigt många små byar, och alla var dem lika söta. När vi kom till "Glenarm" pågick en begravning så alla vägar in och ut ur staden stängdes av i 20 minuter under tiden som begravningståget tog sig fram genom stadens gator. Tragiskt, men mycket vackert att se på! Utav respekt så tog jag inga kort på detta, men kyrkan fångade jag på bild i alla fall :)


 


Nästa stop var Ballinton bay, och nu var klockan ungefär tio på morgonen (vå åkte från Dublin klockan 05,15), så här stannade vi för att dricka en kopp kaffe och äta en smörgår. Även här var otroligt vackert! Haley var gullig nog att ta ett kort på mig också, så att ni får se att jag verkligen var med på resan hihi!


 


Precis när vi skulle åka härifrån så började det regna och blåsa ganska ordentligt, så det var faktiskt ganska skönt att sätta sig i den varma bussen igen trots att vi åkt buss hela morgonen. Men med en sådan duktig guide kändes det inte som att vi åkt speciellt länge - det var hela tiden intressant och vi hade så mycket att titta på!

Från Ballington bay och framåt så körde vi längsmed kustvägen, dvs vi åkte precis brevid havet i flera timmar och såg väldigt mycket vackert!


 


Här finns en 35 meter lång repbro mellan två utav öarna som jag har på bild nedanför. i skulle vandra här ifrån och upp till the giants causeway och det tog ungefär 4 timmar. En otroligt vacker vandring, men tyvärr så blåste det väldigt väldigt mycket så alla i vårt sällskap kom inte över bron. Haley, Timmy och jag var de tre sista som gick över repbron - sedan blåste vakten i sin vissla och meddelade att han var tvungen att stänga av bron pga den hårda blåsten och säkerhetsrisken som det innebar att befinna sig 30 meter ovanför havet och klipporna på en repbro.


 


Haley, en tjej från nya zeeland som jag spenderade hela dagen med, och så jag - i början innan vi började gå över bron så stod alla på den och vi tog lite kort. Men sedan när vi skulle gå på riktigt så började det blåsa som sjutton så halva gruppen fick ta en annan väg eftersom de inte kom över bron. Tyvärr kunde vi inte stanna speciellt länge pga stormen som var, det började bli farligt att stå såpass nära vattnet när vågorna gick så höga så vi fick ta oss tillbaka till bussen. Istället spenderade vi en extra timma i Belfast och gick på julmarknad, det ar jätte mysigt! =D

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Icaaa ♥ - 13 september 2012 22:42

Mina planer såg helt annorlunda nu, om någon frågat mig för två år sedan vad jag trodde att jag skulle göra idag, hur mitt liv hade sett ut och hur jag hade mått så hade svaret varit helt annorlunda. Vad gör jag idag? Utbildar mig till undersköterska...

Av Icaaa ♥ - 9 september 2012 09:15

I think I just found my     inspiration           ...

Av Icaaa ♥ - 5 september 2012 09:29


Nej nu får det faktiskt vara nog. Hallå Sverige, vart fan tog moralen vägen?!   När X  är otrogen och alla hans kompisar vet det så verkar det vara accepterat. Ingen säger ju någonting? När sedan hans flickvän är den sista som får veta det hörs kom...

Av Icaaa ♥ - 3 september 2012 15:59

" Blir du bara undersköterska? "  Hallå? Jag ljuger ju om jag säger att det är ett glassigt jobb & visst är det tungt stundtals men, ärligt talat? "Bara underksöterska"? Snälla ni, tänk efter en gång till innan ni vräker ur er någonting sådant. ...

Av Icaaa ♥ - 3 september 2012 15:44

Ja herregud, terminen har nyss börjat och ändå känns det verkligen som att det snart är slut. Vilket ju också är sant, snart är vi färdiga med utbildningen och jag kan titulera mig "mentalskötare". Eller varför inte "Undersköterska"? Positivt, givetv...

Det här är jag


Jag heter Erica, är snart 22 år gammal och har haft både med - och motgångar här i livet precis som alla andra. Just nu ligger min fokus på träning, hästarna och på att ha skoj - vilket är precis vad du kan läsa om här i bloggen. Enjoy!

Läsvärt!

Tidningen Ridsport

Arkiv:


Ovido - Quiz & Flashcards